Pošmourno vystřídalo sluníčko

15.02.2015 17:17

     Teploty však stále kolísají kolem bodu mrazu,  takže sníh nemizí až tak rychle. My stále bojujeme z různými nachlazeními, rýmečkami, kašlíky, řešíme resty, nekonečně se zásobujeme dřevem. Odchází nám sekery, hromada nezpracovaného dřeva se zmenšuje, ale zásoba paliva nepřibývá. Kotel je tady pořádný žrout. Abychom jej netrápili mokrým palivem (což mu evidentně nedělá dobře), udělali jsme investici a zakoupili pro něj  tunu dřevěných briket. Platili jsme s krvácivým srdcem, ale nebylo vyhnutí. Suché dřevo dnes neseženeš a mokrým poškodíš kotel a spalinové cesty. Takže jsme utratili více nyní a ušetřili za opravu kotle v budoucnu.

     Kromě práce se snažíme seznámit s okolím. Procházíme internet a sháníme informace o Broumovsku, Polském příhraničí i o vzdálenějším okolí. Je zde opravdu co dělat. Ať si vezmeš kolo, běžky, auto, nebo když chceš vyrazit jen pěšky, vždy najdeš dostatek zajímavých cílů aby jsi se při týdenním pobytu nenudil a přitom aby ti zůstaly další neobjevená zajímavá místa pro případ že se k nám budeš chtít vrátit.

    A že nás sezení u počítače až tak nenaplňuje, podnikáme i výlety do okolí po svých, na saních se psy, nebo i na skůtru. Vyrážíme denně, ale ani zdaleka nemůžeme říci že to tady známe.